Bellen: +31(0) 36 - 820 00 50

 • Green Energy

 • Lectium Energy for Industry

 • Lectium OurTeam

 • Lectium OurTeamLeader

 • Energie Besparing

  Energiebesparing begint met bewust te worden van uw energieverbruik en uw energiestromen. Wat verbruik ik nu eigenlijk en wanneer? Wat betaal ik nu eigenlijk en waarvoor? Kan ik besparen...

  Lees meer
 • Onze Klanten

  De klanten van Lectium zijn verspreid over heel Nederland. Ook hebben wij klanten in alle branches. Wij hebben zowel klein- als grootzakelijke klanten, single- en multisites. Wij hebben ook een vestiging in Duitsland...

  Lees meer
 • Onze Werkwijze

  Binnen Lectium hebben wij korte communicatielijnen. Dit hebben wij ook met onze klanten, onze accountmanagers bij de leveranciers waarmee wij zaken doen en met onze partners. Dit maakt dat wij snel...

  Lees meer
 • Lectium

  Lectium is een dynamisch energieadviesbureau met vestigingen in Nederland en Duitsland. Al sinds enige jaren operenen wij volledig onafhankelijk op de energiemakrt. Wij werken...

  Lees meer

Werkwijze Lectium

Binnen Lectium hebben wij korte communicatielijnen. Dit hebben wij ook met onze klanten, onze accountmanagers bij de leveranciers waarmee wij zaken doen en met onze partners. Dit maakt dat wij snel kunnen handelen en vraagstukken kunnen oplossen voor onze klanten. De stappen om tot zaken te komen met u staan hieronder beschreven.

 

1 Afspraak - Wellicht iets ouderwets in dit digitale tijdperk maar waar mogelijk zitten wij graag tegenover u aan tafel om kennis te maken met u en uw bedrijf.  De eerste vrijblijvende kennismakingsafspraak duurt gemiddeld een half uur. Tijdens dit gesprek is het van belang uw jaar-, termijn- of maandnota’s en/of energiecontracten bij de hand te hebben. 

Vervolgens zal na deze afspraak uw contactpersoon van Lectium dieper op de materie ingaan. U heeft dan afhankelijk van de omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de grootte van uw bedrijf en de hoeveelheid aansluitingen, binnen 3 tot 5 werkdagen de mogelijkheden in kaart.


2Mailen of faxen energiezaken - Een tweede optie is om uw energiezaken te mailen of te faxen naar Lectium. Lectium zal dan eerst een globaal onderzoek uitvoeren. Vervolgens komen wij bij u hierop terug om de energiezaken te bespreken. 


3Machtigingsovereenkomst - Lectium heeft bij de leveranciers waarmee zij zaken doet vaste accountmanagers. Hierdoor hebben wij korte communicatielijnen en kunnen wij snel schakelen voor onze klanten. U zult begrijpen dat de energie leveranciers niet zomaar verbruik gegevens van hun klanten vrijgeven. Zodoende heeft Lectium een machtiging nodig van haar klanten om namens deze de energie gegevens op te vragen. Hierbij wordt opgemerkt dat de machtiging slechts geldig is voor het vrijblijvend opvragen van de informatie bij de leverancier om zo de huidige situatie goed in kaart te krijgen.

Bijkomend voordeel is dat u zich hierdoor kunt focussen op uw core-business. U of u boekhouder hoeft zich dus niet meer bezig te houden met het op- of uitzoeken van facturen, slot- of eindafrekeningen dan wel energiecontracten in uw administratie. 


4No cure – no pay - Lectium onderzoekt in de eerste instantie of er besparing dan wel kostenreductie te realiseren is. Indien dat het geval is dan wordt dit eerst met u besproken. Als u akkoord gaat dan brengt Lectium kosten per aansluiting in rekening of betaald u een bedrag afhankelijk van de overige diensten die u wilt afnemen. Indien uw zaken goed geregeld zijn dan krijgt u van ons de complimenten en brengt Lectium uiteraard geen kosten in rekening.

Niet in alle gevallen kan er een (directe)besparing worden gerealiseerd. Soms zijn contracten in het verleden gesloten voor de toen van toepassing zijnde gunstige energieprijzen. Drie jaar later kan de prijs zomaar sterk gestegen zijn. In dat geval is het zaak om snel te handelen om de stijging van de energiekosten te beperken.

Voorbeeld: contract gesloten in 2011 voor 3 jaar tot eind 2013, prijs 7 ct/kWh. Huidige marktprijs in 2013 is 8 ct/Kwh en stijgende. In dit geval duurt het contract nog een jaar voordat het verloopt en er definitief een nieuw contact dient te worden gesloten. De contract prijs is lager dan de huidige marktprijs, dus uitdienen van het huidige contract is vanzelfsprekend.

Als de tendens is dat de energieprijzen blijven stijgen is het wellicht verstandig om reeds nu al een nieuw energiecontract af te sluiten voor de periode na het einde van uw lopende contract. In dit voorbeeld dat dus voor 2014 en verder. Wanneer in 2013 een contract wordt gesloten zou dat met een prijs van 8 ct/kWh zijn. Als er word gewacht tot het eind van het contract en de markt prijs is gestegen tot 9 ct/kWh, dan is dat een nadeel van 1 ct/kWh voor de nieuwe contractduur. Reeds in 2013 afsluiten zou dus gunstiger zijn geweest.  Hierbij dient te worden opgemerkt dat het uiteraard ook omgekeerd kan, namelijk dat de prijzen dalen en dat wachten dan juist gunstig is. De vergelijking van de energiemarkt prijzen met bijvoorbeeld de markt voor hypotheekrentes kan hier gemaakt worden. Er is geen zekerheid wat de markt in de toekomst zal gaan doen.     

 

Onze Locaties

Onze kantoren zijn gevestigd in Nederland en Duitsland met meertalige adviseurs.

 

 

Contact