Bellen: +31(0) 36 - 820 00 50

Bouwstroom

Bouwterreinen moeten worden voorzien van elektra, gas, water en telefonie voor zowel de bouwplaats als het ketenpark. Na de bouw moeten de aansluitingen worden opgeruimd of worden doorgevoerd naar hetgeen gebouwd is. Naast het realiseren van de aansluitingen dienen er ook verschillende leveringscontracten te worden gesloten en na de bouw weer te worden opgezegd.

 

Er zijn bouwbedrijven die 1 afdeling hebben die al deze zaken regelt. Bij andere bouwbedrijven is elke projectleider individueel verantwoordelijk voor het regelen van alle nutsvoorzieningen voor de betreffende bouwprojecten. Sommige bouwbedrijven hebben wel twee of drie verschillende partijen die hun ondersteunen bij de realisatie van noodzakelijke tijdelijke aansluitingen.

Binnen Lectium worden al deze zaken samengevat onder de noemer BOUWSTROOM. Het hele proces is arbeidsintensief. Tevens is de nodige controle op het proces van belang om alle zaken goed te laten verlopen. Indien dit proces goed verloopt zijn er veel kosten te besparen en kunnen de projectleiders zich bezig houden met hetgeen waar zij voor zijn aangesteld, het bouwen.

Veel voorkomende problemen zijn:

  • Geen overzicht of het gebrek aan overzicht over alle aansluitingen en contracten;
  • Te late inhuizing en levering van stroom en water op de bouwplaats (hoge kostenpost voor de bouwer in verband met mogelijke vertragingen);
  • Meerdere personen binnen een bedrijf die bezig zijn met de energiezaken;
  • Contracten die veel te lang doorlopen om dat deze niet worden opgezegd en afgesloten na de bouw.

 

Lectium neemt dit hele proces voor bouwbedrijven volledig uithanden. Wij bieden het volgende:

 

  • In- en uithuizen van zowel tijdelijke-, bouw- en definitieve aansluitingen voor elektra, gas, water, telefonie en Cai.;
  • Het assisteren bij Nuts-overleggen;
  • Het ondersteunen bij de overdracht tussen het bouwproject en de oplevering;
  • Bieden van een helpdesk voor al uw energiezaken;
  • Ondersteunen bij de calculatie van de energiekosten bij de aanbesteding;
  • Één contactpersoon voor al uw bouwaansluitingen en energie gerelateerde vragen.

 

Alle energietrajecten worden vanaf de start tot aan de oplevering door Lectium begeleid. Lectium zal de opdrachtgever op de hoogte houden van alle relevante ontwikkelingen. Om dit te realiseren zijn korte communicatielijnen tussen beide partijen (Lectium en de projectleider) van essentieel belang.

Bij de start van een (nieuwbouw) project vindt overleg plaats tussen Lectium en de opdrachtgever. Tijdens dit gesprek worden de afspraken en planningen doorgenomen en schriftelijk vastgelegd.

Kortom, als Lectium uw bouwstroom regelt heeft u één contactpersoon die al u energiezaken vóór en ná de bouw van uw projecten regelt. Voor u een zorg minder.

 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over Bouwstroom, neem dan contact op via 036  82 000 50 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze Locaties

Onze kantoren zijn gevestigd in Nederland en Duitsland met meertalige adviseurs.

 

 

Contact