Bellen: +31(0) 36 - 820 00 50

Energiemanagement

Binnen uw onderneming is het van belang uw energieverbruik optimaal in te richten. Als deskundig partner op het gebied van energiebesparing werkt Lectium graag samen met u aan een veilige, betaalbare en verantwoorde energiehuishouding.

Besparen is een permanent proces

Lectium kijkt als specialist op het gebied van energiebesparing op drie niveaus naar uw energiehuishouding:

  • Het energiegedrag en de organisatie van de gebruiker;
  • De bouwkundige constructie van de bedrijfslocatie(s);
  • De aanwezige technische installaties.

De verbeteringen die wij voorstellen kunnen voortkomen uit het monitoren van uw verbruik of het aanscherpen van uw energiebeleid. Maar natuurlijk kan dit ook door het vervangen van verlichtingssystemen, verwarmingsinstallaties, koelsystemen en door het benutten van duurzame energiebronnen. Naast het besparingspotentieel brengen wij ook de vereiste investeringen en hun terugverdientijd in beeld. Zo geeft Lectium duidelijk inzicht in energiebesparing, eenmalig of gedurende een langere periode.

De volgende energiebesparingsdiensten worden aangeboden:

 

Energiescan

Voor een eerste inzicht in de energiebesparingsmogelijkheden van uw organisatie is de Energiescan een zeer geschikt instrument. Deze geeft op hoofdlijnen aan waar verbeteropties in gebouwen zich bevinden. De Energiescan is een uitermate geschikt onderzoek voor het MKB alsmede een prima basis waarop vervolgacties kunnen volgen zoals een uitgebreider Energiebesparingsonderzoek of een EPA-U Maatwerkadvies. 

Energiebesparingsonderzoek

Een Energiebesparingsonderzoek voor industriële en utiliteitsgebouwen (kantoren en scholen) brengt alle energiebesparings- en verbeteringsopties op het gebied van verwarming, verlichting, warmwater en bedrijfsprocessen in kaart. Afhankelijk van gebouw en organisatie gebeurt dit middels een beperkt of standaard Energiebesparingsonderzoek. Als extra aanvulling kunt u metingen laten uitvoeren om de energiestromen inzichtelijk te maken. Dit onderzoek is zeer geschikt voor organisaties die willen voldoen aan de voorschriften van het Activiteitenbesluit en de Wet Milieubeheer.

Plugwise

46% van de energie wordt buiten kantooruren verbruikt. Nauwkeurig inzicht in uw energieverbruik maakt dus flinke besparingen mogelijk. Plugwise, een draadloos energiemanagementsysteem, biedt u de mogelijkheid om op afstand te schakelen en levert zo tot op stopcontactniveau inzicht in uw energieverbruik. Lectium biedt dit systeem aan op basis van ‘niet goed - geld terug’ en kan worden opgestart als een pilot op uw bedrijfslocatie(s).

 

Wilt u zien hoe dit systeem werkt of een gratis demonstratie? Vraag dan informatie aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over energiemanagement, neem dan contact op via 036  82 000 50 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze Locaties

Onze kantoren zijn gevestigd in Nederland en Duitsland met meertalige adviseurs.

 

 

Contact